Zwolse Bosloop

Zwolse Bosloop, 21 januari 2017.

Goed voornemen: elke maand in 2017 een hardloop evenement meedoen. Bijna was het al de eerste maand van 2017 niet gelukt… Drukke maand, niet goed gekeken welke evenementen er waren. Of het kwam qua planning niet goed uit. Ondanks dat toch gelukt om 21 januari te lopen. Er was deze dag ook een saunadagje gepland met Nynke. Nynke loopt ook hard, dus had ik de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken en voorgesteld de Zwolse Bosloop mee te doen. Het was namelijk op de route naar de sauna. Prima combinatie dacht ik. Gelukkig vond Nynke dat ook en hebben we ons ingeschreven voor de 10 km. 

Het evenement ging uit van Atletiekvereniging De Gemzen. Mooi gelegen aan de rand van Heerde, vlak tegen Zwolle aan. Parkeergelegenheid was goed geregeld en dichtbij de atletiekvereniging. Voldoende kleedruimtes aanwezig. De sfeer was goed. Veel van deelnemers waren lid van de vereniging, te zien aan de blauwe hardloopkleding

We waren ruim op tijd. Buiten was het koud, dus bleven we lekker binnen staan. Helaas lukte het onze horloges niet om de GPS te pakken te krijgen. Dus zijn we toch buiten gaan staan. Ik was wat onrustig… Na 3 keer geplast te hebben, moest ik eigenlijk toch  nog naar de wc ( en niet alleen om te plassen). Toch even kijken, maar de rij was te lang. Daar had ik het geduld niet voor. Weer naar buiten, beetje warmlopen. Als eerste groep ging de 21 km van start, 5 minuten later zou de 10 km starten. De 21 km mensen hadden net het startschot gehoord en toen dacht ik, dit red ik niet nog een uur. Ik MOEST toch echt naar de wc. Heel naïef dacht ik wel op tijd te zijn voor de start. Niet dus…. (verrassing!!)  Nynke stond ondertussen ook vertwijfeld om zich heen te kijken waar ik nou bleef. Ze is als laatste gestart in de hoop dat ik nog net op tijd zou zijn. Ik kwam naar buiten toen iedereen al verdwenen was in het bos. Ik ben als de speer over de atletiekbaan gesneld, over de tijdsregistratiemat gesjeesd en ook het bos in verdwenen. Tijdens mijn startsprint moest ik me door de mensen heen manoeuvreren, aangezien de 5 km nog moest starten… Ik gilde nog ergens, ojeetje ik ben te laat!!! Een meneer zei toen dat ik mooi op tijd was voor de 5 km. Ik riep nog, nee ik doe de 10…. Ooohhh, dan moet je opschieten meisje… Ik zag Nynke op 500/600 meter afstand rennen. Ook aardig de gang erin voelde ik aan mijn benen. Ik ging zo snel als ik kon. Na 1,5 km was ik bij d’r. H-e-l-e-m-a-a-l gesloopt… Zware en verzuurde benen. Het was een start die ik niet zo snel zal vergeten.

Een goed leermomentje. Tot 5 km samen met Nynke gelopen. Een prachtig parcours, door de bossen, over geasfalteerd fietspad. Er lag nog veel sneeuw, her en der was de weg een beetje glad. Maar heel goed te doen. Tot 6/7 km ging het parcours stiekempjes omhoog (vals plat). Gelukkig kon een andere deelnemers mij vertellen dat het laatste stuk weer omlaag ging. En dat liep heerlijk! Zoals gezegd tot 5 km met Nynke gelopen, mijn benen waren weer wat hersteld en ik ben gaan versnellen. Mijn doel was tussen de 55 en 57 minuten te finishen. Ik was bang dat ik dat na mijn snelle start niet zou halen en in zou zakken. Maar het viel reuze mee. Ook omdat het parcours zo mooi was, heerlijk zonnetje erbij en het laatste stuk hielp wel mee, zo lekker naar beneden. Ik finishte met 55:58 minuut. Erg trots op het resultaat! Nynke finishte met 59:59 minuut (geweldige tijd toch!). Beide erg voldaan.

Als traktatie hebben we een lekkere kop warme erwtensoep gehaald, dat is dan extra genieten.

Daarna zijn we snel in de auto gesprongen en vol gas naar de sauna gesjeesd. Onze spieren hebben heerlijk kunnen ontspannen.

Volgend evenement: Rotstergaastloop Heerenveen, 15 km.

Groetjes Larisa (en Nynke)