Maar liefst acht Wilp Runners verschenen zaterdag 24 september aan de startlijn van de hernieuwde editie van de Marun. Alle acht tekenden voor de 10 kilometer. Waar het voor sommige de eerste keer was dat er wedstrijd werd gelopen, waren er andere die al meer geoefend waren. Voor mij was het de tweede wedstrijd van 10 kilometer, en ondanks dat we elke week wel een keer de 10 aan tikken, zorgt zo’n wedstrijd toch altijd voor wat spanning.

Na een flitsende warming up van een enthousiaste SDM’er togen we met elkaar richting de startlijn aan de Noorderringweg. Aan burgemeester Kosmeijer de eer om alle deelnemers aan de 10 kilometer weg te ‘schieten’. Het weer had niet mooier kunnen zijn. Een tikkeltje te warm voor september en ook zeker warm om te lopen maar het mocht de pret op deze laatste zaterdag van september niet drukken. De start ging vlot, de eerste kilometers liep ik samen met een andere Wilp Runner zelfs sneller dan normaal. Stiekem vroeg ik mij af, of ik dit vol ging houden. Maar ach, niet geschoten is altijd mis.

IMG-20160925-WA0006

De route voerde ons via de Zethuisterdijk en de Leidijk naar Trimunt. We liepen een prachtige route,  voor een door mij nog niet eerder ontdekt gebied. Via de Postdijk, belandden we uiteindelijk op de Haarsterweg, en op het viaduct kwam voor mij de man met de hamer. Nog 2 kilometer te gaan, maar mijn start was toch echt iets te snel geweest. Uiteindelijk wist ik toch op een mooie tijd te finishen; 1:02;28. Bijna 3 minuten sneller dan mijn vorige 10 kilometer wedstrijd. En dat vond ik toch een hele prestatie. Sinds maart van dit jaar, loop ik mee met de Wilp Runners en ondanks dat ik het lopen in een groep nooit gemist had (ik liep al 7 jaar alleen), zet het samen lopen je toch aan tot het halen van mooiere prestaties.

IMG-20160925-WA0010

Ook de overige Wilp Runners zetten tijdens de MaRun mooie tijden neer. En ach, waar hebben we het ook over. Voor ons is ook de gezelligheid belangrijk, en plezier hadden we zeker. Wij maken ons borst alweer nat voor het volgende loopje. En die spanning, die blijft!

IMG-20160925-WA0005