1. Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Trienke Boltjes en ik woon in Surhuisterveen. Ik kom dus indd elke donderdag vanuit Surhuisterveen om mee te trainen en trainingen te geven, dat doe ik met veel plezier!

  1. Wanneer en waarom ben je begonnen met hardlopen?

Ik ben ongeveer 2 jaar geleden begonnen met hardlopen. Daarvoor heb ik  gesport in de sportschool. Hier heb ik groepslessen gevolgd, bodypump, bodystep, zumba en bodycombat. Kortom ik heb van alles geprobeerd. Ivm met mijn onregelmatige werktijden merkte ik dat ik soms 2 weken niet kon sporten en wel elke maand contributie ervoor betaalde. Daarnaast was ik ook wel een beetje uitgekeken op de lessen en wilde ik wat anders proberen. Het hardlopen kreeg steeds meer bekendheid en ik dacht, ik ga me er ook eens aan wagen. Het was na de zwangerschap van de jongste de er moesten ook nog de nodige kilootjes af. Zo ben ik dus 2 jaar geleden met de wel bekende Evy begonnen met hardlopen.

  1. Wat zijn je prestaties tot nu toe?

Ik ben dus 2 jaar geleden in het voorjaar begonnen met hardlopen en heb me toen voor de 4 mijl van Groningen ingeschreven als stok achter de deur, deze heb ik toen gelopen in 38 minuten. Na de 4 mijl wilde ik eigenlijk meer en wilde ik ook graag harder gaan lopen. Ik ben toen samen met mijn loopmaatje Harmke de kilometers steeds verder gaan uitbreiden en hebben we ons vorig jaar voor het eerst ingeschreven voor een halve marathon. Deze was in juni 2015 in Sneek, hij viel me erg zwaar met 2 keer een viaduct en een aquaduct op het eind. Maar het was een erg mooie loop rondom het Sneekermeer en met mijn tijd van 2.04.08 was ik dik tevreden. In de tussentijd hebben wij aan heel veel loopjes meegedaan en aardig wat PR’s gelopen! Ook mindere loopjes er tussen, die horen er natuurlijk ook bij, maar die ga ik niet noemen J. Een ander hoogtepunt was de Berenloop op Terschelling. Een prachtig parcours over het eiland, ook een heel stuk over het strand 6 km, en een helse laatste 5 km over de zogenaamde long way door de duinen terug. Een hele pittige halve marathon maar zeker ook een hele mooie! Zeker omdat ik hem samen met mijn loopmaatje Harmke heb gelopen. En met een tijd van 2.00.04 een hele prestatie, al zeg ik het zelf. Daarnaast hebben we ook meegedaan aan loopjes in Amsterdam, Utrecht en Ameland. Kortom we blijven de uitdaging over opzoeken. Vooral begin dit jaar ben ik aardig in vorm:

Maart Leeksterlenteloop PR 21,1km 1.57.40

April Legio run PR 10km 52.12

Wie weet wat de rest van het jaar me nog gaat brengen! Er staan in ieder geval alweer aardig wat loopjes op de agenda.

  1. Wat zijn je doelen voor het komende jaar?

De halve marathon was mijlpaal 1 want in het najaar van 2016 hebben we besloten de afstand te gaan verdubbelen en gaan we de uitdaging van de hele marathon aan! Dus dat is eigenlijk het hoofddoel van het komende jaar. Daarnaast wil ik mijn tijden op de 10 km en de halve marathon nog wat scherper stellen.