dewilp

 

Hardlopen is goed voor lichaam en geest. Loop je bij de Wilp Runners dan is het ook nog eens ontzettend gezellig. Samen lopen zorgt voor extra motivatie en bovendien kun je veel van elkaars ervaring en kennis over het hardlopen leren.
Sinds september 2015 is de Wilp Runners ontstaan en langzaam maar zeker groeit onze club. Onder de Wilp Runners vind je lopers van allerlei niveaus van beginners die net hun eerste 5 kilometer in de benen hebben tot doorgewinterde marathon lopers. Iedereen loopt tijdens de trainingen mee op zijn of haar eigen niveau. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we onze doelen bereiken.
Als loopgroepen willen we ons graag inzetten voor goede doelen. De Wilp Runners gaan zich komende half jaar inzetten voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis , gezamenlijk sporten voor het zieke kind.
Een ziekenhuisopname van een kind kan van grote impact zijn, het hele leven staat even op zijn kop. Het vertrouwde om je heen valt weg en maakt plaats voor heel veel onzekerheden. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met zijn donateurs het verblijf te veraangenamen door in te springen op de behoeften van ouder en kind. Zo ondersteunt zij verschillende projecten: van geneeskundig onderzoek, tot ‘internet aan bed’ en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ‘thuis’.

Het Beatrix Kinderziekenhuis is een van de 4 grootste kinderziekenhuizen in Nederland. En heeft patiënten uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Flevoland en Nedersaksen Duitsland. Het Beatrix Kinderziekenhuis is een belangrijk onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen en gericht op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar.

Naast goede medische en verpleegkundige zorg is het echter ook heel erg belangrijk dat er wordt gekeken naar hoe het kind zich ontwikkelt en hoe hij/zij kan blijven meedoen aan de samenleving nu en later. Kinderen moeten zich zowel lichamelijk als geestelijk blijven ontwikkelen om mee te kunnen met hun omgeving. Door ziekte mag die ontwikkeling niet in het geding komen. Het is daarom belangrijk dat er o.a. veel aandacht is voor het welzijn en de begeleiding van kinderen en hun ouders tijdens en na een opname in het kinderziekenhuis. Een goed leefklimaat draagt bij aan dit welzijn. Ook activiteiten gericht op ontspanning van de kinderen en hun ouders zijn van wezenlijk belang.

Het komende half jaar zullen er meerder acties worden gehouden om geld in te zamelen voor de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis. Om deze acties kracht bij te zetten zullen we als loopgroep aan verschillende hardloopevenementen mee doen. Iedereen levert op zijn of haar niveau een topprestatie voor deze actie. Zo staan er een aantal loopjes op het programma zoals de Halve marathon van Zwolle, Afsluitdijkrun en de 4 mijl in Groningen. Waarschijnlijk zullen daar nog vele loopjes bij komen dus hou de site goed in de gaten! Er zullen regelmatig verslagen van de loopjes op komen te staan en updates mbt de sponsoractie. De sponsoractie wordt afgesloten tijdens de TCA marathon van Amsterdam. Het eindbedrag wordt dan gedoneerd aan de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis.

umcg