Rotstergaastloop, 4 febr 2017

Het 2e hardloopevenement diende zich aan. De Rotstergaastloop in Heerenveen. Ik wilde 15 km doen. Het was voor mij nog even spannend, aangezien de maandag ervoor ik niet zo heel lekker had gelopen en de achillespees weer opspeelde. Maar woensdag heb ik daarentegen een heerlijke run gehad, waardoor mijn vertrouwen voor de 15 km Heerenveen weer hersteld was.

Samen met Marianne, Arjan en Edmond (7 km) aan de start verschenen. Het evenement is onderdeel van de wintercompetitie van SV Friesland. Een kleinschalige loop van Atletiekvereniging Heerenveen, maar zeer zeker de moeite waard. Ik had besloten rustig te lopen en me niet gek te laten maken. Het wedstrijdelement maakt nogal eens dat ik perse sneller moet dan de vorige 15 km loop… Op zich niks mis mee natuurlijk. Maar omdat ik de laatste periode wat (kleine) blessures heb gehad, wilde ik lekker lopen en zonder pijntjes in de knie of achillespees.

Ik had Marianne gevraagd of ik met haar mee mocht lopen en gelukkig was dat oké…. Stukje historie: Ik heb er wel eens voor gezorgd dat Marianne zich het eerste stuk van een run een beetje stuk liep en daarna het tweede stuk niet lekker meer kon lopen en een beetje kapot ging. Terwijl ik er dan vandoor ging en haar dan niet mentaal kon ondersteunen. Beetje gekheid natuurlijk. Maar het is niet fijn als je te lang boven je eigen tempo loopt en vervolgens daar de rest van de run last van hebt. Dus, gelukkig mocht ik met haar mee. Vandaag was het heerlijk loop weer. Mooi zonnetje, prima temperatuurtje (5/6 graden). Ik had een lang shirt aan, maar kon achteraf prima in een kort shirt. Het nieuwe De Wilprunners shirt had ik er wel over aan! Ik werd nog uitgemaakt voor buitenlander, pittige uitspraken in deze tijd. Desondanks heb ik heerlijk te gelopen. Geen pijntjes en lastigheidjes vernomen onderweg. Edmond heeft de eerste 3,5 km met ons meegelopen. De 7 km was 3,5 km heen en daarna omdraaien en 3,5 km terug. Edmond heeft een PRtje gelopen (41:26 minuut). Top gedaan. Het parcours was helemaal verhard, mooi door de landerijen van Rotstergaast. Op een gegeven moment kwam ik een bordje Wolvega tegen. Daar stond 13 km op. Als ik die afslag had genomen zou ik op een halve marathon uitkomen. Beetje te gek voor nu, dus heb ik me netjes aan de route gehouden. Arjan kwam ons een 1 km voor de finish tegemoet. Hij heeft er 1:08 uur over gedaan! Hartstikke goed. Van te voren had hij geschat zo rond de 1:10 uur binnen te komen. Heeft dus prima op schema gelopen. Ook Arjan heeft geen last gehad met zijn voet, een heel goed teken. Op naar de halve triatlon ergens dit jaar! Marianne en ik finishte met 1:28 uur. Helemaal tevreden. Van te voren had ik bedacht op 1,5 uur schema te gaan zitten. Marianne dacht dit niet te kunnen halen. Dus hebben we toch wat sneller gelopen dan verwacht. Harstikke mooi resultaat!

Arjan en ik hadden nog een heel programma voor het weekend, (weer) een middag/avond sauna. Dit keer wat verder weg, dus een hotel overnachting erbij geboekt. Wat een traktatie.

Tot de volgende keer, 4 maart Nacht van Groningen: 21 km.

 

Groetjes Larisa (Arjan, Marianne en Edmond)