Traditiegetrouw wordt er in Gorredijk op de laatste dag van het jaar de Oliebollenloop georganiseerd. De laatste loop van het jaar over een parcours van 10 kilometer of 4 mijl (6.4 km) Er waren weer verschillende Wilp Runners van de partij. Ineke van der Zee, Larisa Groenhof, Wietske Udding-Helder, Hans Jakobs, Boukje Boltjes en Harmke de Vries. Iedereen liep de 10 kilometer.

De startnummers konden worden opgehaald in de sporthal, daar aangekomen was het al een drukte van belang. Maar het halen van de startnummers ging gelukkig redelijk snel. De start was opgedeeld in startvakken. Je kon zelf kiezen in welk vak je ging staan, afhankelijk van de tijd die je verwachtte neer te zetten. Samen met Hans, Boukje en Ineke besloot ik in het vak voor 51 minuten of meer te gaan staan. Larisa liep deze loop samen met haar vriendin Nynke en Wietske waren we in de drukte helaas niet tegengekomen. Het eerste stukje liepen we door Gorredijk, maar al snel liepen we buiten het dorp. Helaas was het erg mistig en echt van de omgeving genieten was er helaas niet bij… Ook was het lekker koud, waardoor het wel erg lekker lopen was. Halverwege konden we nog even van het echte oudejaarsdag gevoel genieten waar een groep gezellig aan het carbidschieten was. Bij de 8 kilometer kwamen de routes van de 10 kilometer en de 4 mijl weer bij elkaar waardoor het weer wat drukker werd en bij de 9 kilometer liepen we Gorredijk weer in. Er stonden redelijk wat mensen langs het parcours wat het altijd leuk maakt om binnen te komen. Samen met Ineke liep ik onder de 55 minuten onder de finish boog door. Ineke haar doel om onder het uur te lopen was daarmee ruimschoots bereikt. Meer dan 6 minuten van haar PR afgelopen!! Na het lopen konden we weer in de lekker warme sporthal terecht waar de Oliebollen, fruit en water al op ons stonden te wachten.

Al met al zeker een loop die voor herhaling vatbaar was. Iedereen heeft weer lekker gelopen en kan weer tevreden zijn met de sportieve prestaties die zijn neergezet! Een goede afsluiter van het jaar, dat geeft vertrouwen om alle goede voornemens voor 2017 vol te kunnen houden!

(Wietske 48.29 Hans 52.59 Harmke 54.44 Ineke 54.47 Larisa 58.29 en Boukje 1.01.17)

 

Sportieve groet namens de Wilp Runners

Harmke de Vries