Nieuwjaarsloop De Wilp 5 januari 2019

Op deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar hebben wij weer onze sportiefste beentje voortgezet.
Met 4 wilprunners gaan we die zaterdag van start. Hans, Trienke en ik gaan voor de tien kilometer en Arjan zal gaan voor de halve marathon. Terwijl Arjan al gestart is maken wij ons klaar voor de tien km. En wat is het koud en guur aan de start. Maar met frisse moed besluiten we de jassen uit en we gaan ervoor. Maar gelukkig geen ijs en sneeuw alleen wat regen. We starten met zijn drieën tegelijk en wensen elkaar veel succes. Hans houden we nog even in het oog maar dan zijn we hem kwijt in de menigte. Ik besluit bij Trienke te blijven zolang ik het tempo kan vasthouden. Dit lukt tot ongeveer 1,5 km en daarna laat ik haar gaan we zien elkaar bij de finish. Ik loop lekker door met de groep mee. Ik probeer een snelheid vast te houden van 10,8 km/u dit lukt aardig totdat we volle wind tegen krijgen en op de open stukken komen. Mijn tempo zakt in naar 10,6 km/u. Ik probeer nog aan te haken bij mensen zodat zij voor mij de dikste wind op kunnen vangen maar veel meer snelheid zit er niet in. Als ik het bordje zie staan met nog 1000 meter. Probeer ik om nog snelheid te maken. Dit lukt en ik haal zelfs nog wat mensen in. Ik heb de finish in zicht en zet mijn sprint in. Moe maar voldaan kom ik over de finish met een tijd van 55:45. Trienke en Hans waren iets voor mij met een tijd rond de 53 minuten. We namen de warme ranja in ontvangst dat ging er wel in na zo gure tocht. Het was lekker afzien maar een geslaagde nieuwjaarsloop. Arjan liep een snelle halve marathon en kwam binnen met een tijd van 1:37:59. Er ging helaas iets niet helemaal goed met de medailles want een aantal hadden een faantje en de andere helft een medaille waarschijnlijk waren de medailles toen al op. Ik had helaas alleen een faantje als aandenken maar volgend jaar is de 40e editie hopelijk ontvangen we dan een extra grote medaille 😉 tot volgend jaar!

Aileen de Vries