1 van de gezelligste hardloopevenementen die Nederland rijk is. Meer dan 4500 fanatieke hardlopers verzamelen zich op Ameland voor de 5, 10 of 21.1 kilometer over strand, bos en duinen. Ook de Wilp Runners waren hier weer goed vertegenwoordigd. Trienke, Marina en Audrey (nòg geen Wilp Runner, wel een Runner uit de Wilp) op de 5 kilometer en  Grietje, Janny, Alinda en Harmke liepen de 10 kilometer. De start van de 5 kilometer was ruim voor de start van de 10 waardoor we elkaar mooi konden aanmoedigen. Audrey, Trienke en Marina mochten eerst van start voor de 5 kilometer. Gelukkig was het heerlijk droog en zacht weer dus voor supporters was het ook goed te doen in het gezellige dorpscentrum van Nes. Het parcours van zowel de 5 als de 10 kilometer komen over het strand waardoor het een redelijk pittig loopje is. Trienke was de eerste die over de finish kwam gevold door Marina en Audrey. Toen iedereen binnen was begon ook het startvak van de 10 kilometer al behoorlijk vol te lopen dus samen met Janny en Grietje ergens het startvak in gesprongen de gps op de horloges aan en al snel konden ook wij van start. Het parcour van de 10 kilometer begint redelijk vlak en de weg is mooi breed, dus je kan al redelijk snel je eigen tempo gaan lopen wat wel erg prettig is. Na een gedeelte door “open veld” kom je al snel in het bos terecht. Hier en daar was het nog behoorlijk nat van de regen een paar dagen ervoor, dus oppassen geblazen met alle gevallen bladeren en losse houtsnippers. De route van de 10 liep ook over het strand waar Trienke al klaar stond om ons aan te moedigen en mooie actie foto’s te maken! (ook een prestatie op zich, 5 kilometer rennen, door naar het hotel, omkleden en naar het strand rennen om weer op tijd klaar te staan)

foto

Aan het eind van de strand route komt er altijd de onvermijdelijke klim over los zand bij een duin omhoog, altijd een hoop publiek die je met alle enthousiaste aanmoedigingen helpen om omhoog te komen. Direct na het strand liep de route weer door het bos, ook in dit gedeelte van de route een paar behoorlijk pittige klimmen. Met als verrassing nog een behoorlijk steile trap om het bos uit te komen. Daarna is gelukkig de rest van het parcours weer gewoon vlak en over de weg. Dus het laatste stuk is dan weer goed te doen. Rond de 55 minuten kwam ik over de finish, een tijd waar ik zeker tevreden mee was. Niet veel later kwamen ook Janny, Grietje en Alinda over de eindstreep. Voor een aantal dames was dit de eerste officiële loop waar ze aan deel hebben genomen.

Voor iedereen weer een mooi resultaat waar met een tevreden gevoel op terug gekeken kan worden! En voor wie misschien iets minder tevreden is: “Count finish lines, not finish times”

 

WhatsApp Image 2017-01-17 at 14.14.52

(5 km. Trienke 31.21 Marina 36.18 Audrey 42.03 10 km. Harmke 55.47 Janny 1.03.20 Grietje 1.03.22 Alinda 1.05.28)

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een sportieve groet namens de Wilp Runners

Harmke de Vries